Hétfő - Péntek 09:00 - 17:00

Szombat - Vasárnap - ZÁRVA

+36 84 696 303, +36 30 422 5879

info@siomedical.hu

8600 Siófok

Semmelweis u. 1.

Kövessen minket

Bőrgyógyászat

Bőrgyógyászat

Magába foglalja a legtöbb, nem operatív úton kezelhető ,,klasszikus” bőrbetegséget:

pikkelysömör, (psoriasis)

ekzemák, atopia, viszketéssel járó bőrbetegségek

pattanásos bőr (akne)

autoimmun bőrbetegségek

bőr és lágyrész fertőzések

hajhullás

öröklött bőrbetegségek (genodermatózisok)

Allergológia

Az allergia hazánkban népbetegségnek számít: a lakosság közel egyharmada szenved tőle, és ez az arány folyamatosan emelkedik. Bár a köztudatban a pollenek és a poratka a legismertebb allergének, rajtuk kívül számos más anyag is okozhat allergiás reakciót. Allergia jele lehet a köhögés, szénanátha, orrfolyás,  bőrgyulladás,  gyakori tünet a csalánkiütés és a hasmenés is.

Teljes arcfiatalítás (MX 7000 szkennelő Co² lézerrel)

Kizárólag Nagykanizsán!

A lézerek gyakorlati alkalmazása során bebizonyosodott, hogy a széndioxid lézer a legeredményesebb a bőrfiatalításban. Ennek hullámai mélyen behatolnak a hámréteg alá a bőr szerkezeti rétegébe, összehúzva és új kollagén szintézisre serkentve azt. Ezzel a módszerrel teljesen át lehet építeni a bőr struktúráját, megújul a hám, csökken a kisebb ráncok mélysége és halványabbá válnak a hegek. Ezt az eljárást 10-15 éve használják sikerrel az esztétikai bőrgyógyászatban.A  teljes bőr rejuvenáció hátránya, hogy csak altatással végezhető, a felszín hámosodása több hetet vesz igénybe és az átépülési folyamat is hónapokig tart. Rohanó világunkban ezt nagyon kevesen engedhetik meg maguknak. Ezért fejlesztették tovább a kutatók az eljárást, azt kitűzve célul, hogy gyorsabb legyen a gyógyulás, a beavatkozás ambulánsan kivitelezhető legyen, hogy a páciens lehetőleg minél kevesebbet essen ki a munkából. Így született meg a,,Frakcionált” rejuvenációs lézer terápia.

Botox kezelés

Nincs még egy esztétikai beavatkozás amelyről annyi tévhit  keringene a köztudatban, mint a ,,botox” kezelésről. Sok páciens eleve úgy érkezik a rendelőnkbe, hogy bármit bevállal, csak ezt az egyet nem. Mi az igazság ezzel kapcsolatosan? Több mint 15 éves tapasztalat alapján állítható, hogy a megfelelő indikációban, a szakma szabályai szerint, mértékkel alkalmazott botulinum toxin terápia teljesen biztonságos. Kockázata, hosszú távú mellékhatásai nem haladják meg – sőt legtöbbször alulmúlják – az egyéb invazív esztétikai beavatkozásokét. Mindemellett kevés látványosabb beavatkozás létezik a bőrgyógyászatban egy jól kivitelezett  botox terápiánál. Tudni kell, hogy a botulinum toxin néhány hónap alatt teljesen lebomlik, tehát az esetlegesen fellépő egyszeri nem kívánt mellékhatások minden esetben elmúlnak. De azzal is tisztába kell lennünk, hogy mértéktelen alkalmazása azonban hosszú távon az izmok atrófiájához (sorvadásához ) vezethet, amelyek volumene  bizony szükséges az arc esztétikus megjelenéséhez. Praxisunkban így a kezelések gyakoriságát mindenkinél egyénileg szabjuk meg. Így a nemkívánatos hosszú távú hatások teljes mértékben kiküszöbölhetők.

A botox kezelés lényege:

A  baktérium által termelt botulinum toxin nevű fehérjét injekciózunk a ráncokat képző izmokba. Ez a toxin átmenetileg gátolja az idegvégződések és az izom közti ingerület átvitelt, ezzel ellazítja, elernyeszti az arcizmokat, azok így nem tudják a felettük levő bőrt „összegyűrni”, vagyis ráncokat képezni.

Ráncfeltöltés, volumenpótlás

Mikor alkalmazzuk?

A öregedés során bőrünk hidratációt biztosító,  úgynevezett ,,vízmegkötő” anyagainak  szintje drasztikusan  lecsökken. Mindemellett az ultraibolya fény hosszú távú káros hatásának eredményeként  a bőr szerkezeti rétegében a rugalmasságot biztosító rostok feltöredeznek, tönkremennek. Ezen átalakulások következményképp alakulnak ki idővel az ún. statikus (nyugalmi állapotban is látható) ráncaink. A volumenpótló eljárások  az ilyen típusú ráncok kezelésére alkalmasak. Töltőanyagot használhatunk még az arc aszimmetriájának korrigálására, az arc kontúrjainak kihangsúlyozására valamint ajakfeltöltésre is.

Milyen anyagot használjunk?

Nagyon sok ismert és kevésbé ismert cég foglalkozik töltőanyagok gyártásával és forgalmazásával,  a piac mára szinte áttekinthetetlenné vált ebben a kérdésben. Ráadásul egzakt összehasonlító vizsgálatok  a töltőanyagok témakörében alig készültek. Van azonban néhány alapelv, amellyel a legtöbb bőrgyógyász kolléga és magunk is egyetértünk:

A páciens érdekében soha nem használunk  fel nem szívódó, végleges hatású és eltávolíthatatlan anyagot (pl,. szilikont). Így az eljárás reverzibilis, visszavonhatatlan eredménye nem lesz (hosszú távon nem kockáztatunk vele semmit) A ráncok mélységének, az anatómiai szituációnak, a kívánt hatás hosszának megfelelően célzottan választjuk ki  a töltőanyagot, akár egy páciensen többfélét is. Nem célunk az arc karakterisztikáját meghatározó ráncok teljes eltüntetése, sem az hogy az arcot teljesen elváltoztassuk. A mérték megtalálása és az arányérzék talán az, ami ennél a kezelésnél a legfontosabb.

Hogy történik a beavatkozás?

A  felhasznált anyag  viszkozitásához illeszkedő vastagságú (de alapvetően nagyon vékony)  tűt a ránc alá vezetjük, majd visszahúzás közben adjuk be a töltőanyagot. Közben enyhe feszülő érzést érezni, érzéstelenítés általában szükségtelen. Ezután átmasszírozzuk a kezelt területet, hogy az illeszkedjen a környező területek kontúrjához. A beavatkozás időtartama 15-30 perc.

Bőrgyógyászati sebészet

A bőrsebészeti beavatkozásokhoz a kézi műszereken túl 40 watt teljesítményű operációs CO² lézer illetve folyékony nitrogén áll rendelkezésünkre.

Az ilyen beavatkozások jellemzően lokális érzéstelenítésben történnek. Fagyasztás, majd lidocain beadását követően e műtétek legnagyobb része teljesen fájdalommentes.

Ide tartozik pl:

Jóindulatú anyajegyek, bőrkinövések eltávolítása

Vírusos szemölcsök levétele

Benőtt köröm műtét

Ezen elváltozások eltávolításának módját minden páciensnél egyénileg határozzuk meg az elváltozások nagyságától, számától, illetve az anatómiai szituációtól függően, sokszor többféle módszert alkalmazva

Milyen előnyöket biztosít a CO² lézer a dermatológiai műtéteknél?

0,2 mm vastagságú fénye nagy pontossággal irányítható.

A bőrből csak annyit távolít el, amennyi feltétlenül szükséges.

Varrat alkalmazása szükségtelen, varratszedés nincs.

A lézer a kisebb ereket elzárja, ezért műtét után vérzés jellemzően nincs

Nem tapasztalni műtétet követő sebduzzanatot, így fájdalom igen ritkán fordul elő.

A lézerfény hőhatása a bőrön lévő kórokozókat elpusztítja, így a sebfelszín steril lesz.

Az előbbieknek köszönhetően az eltávolítás után visszamaradó seb gyorsan és kozmetikailag kedvező módon gyógyul, utókezelésre, kötözésre legtöbbször nincs szükség.

Indokolt esetben lehetőség van szövettani vizsgálatra, ezt dermatoszkópos vizsgálattal mindenkinél egyénileg mérlegeljük.

Onkodermatológia

Praxisunk jelentős hányadát teszi ki sajnos a bőrtumorok és az úgynevezett ,,rákmegelőző” állapotok (prekancerózisok)  felismerésére és kezelése. Elmondható hogy a napozás okozta krónikus bőrelváltozások az enyhe diszpláziát (elfajulási hajlamot) mutató alig tünetes hámtól a nagyban kifejlett bőrtumorokig igen széles skálán mozognak. Természetesen a kezelési módszerek is ennek megfelelően változatosak. Míg a legenyhébb esetekben – amennyiben időben fordul orvoshoz a páciens – jellemzően elég csak a folyékony nitrogénes fagyasztás a gyógyuláshoz, később a műtét már elkerülhetetlen.

A napfény okozta alapi sejtes bőrdaganatokat (bazaliomákat) operatív úton távolítjuk el. Az elváltozások természetesen szövettani feldolgozásra kerülnek. Önálló fejezet ebben a témában az anyajegyek onkológiai szempontú értékelése. Az anyajegyszűrés során meghatározzuk a páciens bőrtípusát, kockázati csoportját, leírjuk megfigyelésre javasolt ún. diszpláziás ( elfajulásra hajlamos ) anyajegyeket, valamint szükség esetén javaslatot teszünk ezek eltávolítására. Igény szerint lehetőség van az anyajegyek képének digitális archiválására is. A vizsgálathoz Heine Delta 20 dermatoszkópot használunk D-wiew célszoftverrel Canon EOS fényképezőgéppel. A páciensek laikusoknak szóló színes tájékoztatót kapnak,  benne a szükséges önvizsgálat leírásával. Amennyiben melanómára gyanús elváltozást észlelünk, a beteget plasztikai sebészhez  majd onkológiai team elé irányítjuk. Különös hangsúlyt fektetünk az operált páciensek utógondozására az onkológiai protokolloknak megfelelően,  illetve a fényvédelem kérdésére.