Hétfő - Péntek 09:00 - 17:00

Szombat - Vasárnap - ZÁRVA

+36 84 696 303, +36 30 422 5879

info@siomedical.hu

8600 Siófok

Semmelweis u. 1.

Kövessen minket

Diabetológia

Belgyógyászat-diabetológiai magánrendelés

Diabetológiai magánrendelés keretében az alábbi vizsgálati tevékenységeket végezzük:

  • Cukorbetegség diagnosztizálása
  • Vércukor-terheléses vizsgálat végzése
  • Gyógyszerelés, inzulin kezelés beállítása
  • Cukorbetegek gondozása
  • Egyéni diétás oktatás,életmód tanácsadás
  • Szövődmények diagnosztizálása, kezelése
  • Otthoni vércukor mérés betanítása
  • Inzulin kezelés betanítása, oktatása pen-ek kezelésének megtanítása
  • Társbetegségek diagnosztizálása, kezelése

A cukorbetegség terjedése hazánkban egyre nagyobb méreteket ölt, népbetegség. Számtalan járulékos betegség, szövődmény kialakulásáért felelős. A diabetes azonban kezelhető: diétával, gyógyszerekkel, inzulinnal. A diabetes kis és nagy gyereket érintő korai és késői szövődményei szoros követést és kezelést igényel. A rendszeres megelőző szűrés és a pontos diagnózis jelentős mértékben hozzájárulhat a szövődmény kialakulásának csökkentéséhez.

A cukorbetegséget néma gyilkosnak is nevezik, mivel nem azonnal okoz tüneteket, néha akár évekig is lappangva rongálja szervezetünket. Súlyos szövődményekkel is járhat (sajnos néha maga a szövődmény az első tünet!), ezért fontos az időben történő felismerése,tudatos kiszűrése. Ha már a családban előfordult cukorbetegség, érdemes utána nézni, hogy fennáll –e öröklött hajlam, kialakult az illető személynek esetleg cukor anyagcserezavara? A nem megfelelő táplálkozás, mozgásszegény életmód, elhízás növeli a cukorbetegség kialakulásának kockázatát. A kismamák körében előfordulhat a terhességi cukorbetegségnek tartott szénhidrát anyagcserezavar, ennek kiszűrése és kezelése rendkívül fontos.

A diabetológus szakorvos a betegség rizikó faktorait felméri, a betegség felfedésére végez vizsgálatokat, valamint a diabetológus irányítja a már diagnosztizált cukorbetegség kezelését: javaslatot tesz a megfelelő diétára, életmódi változtatásokra, beállítja a megfelelő kezelést és időszakosan leméri annak hatásosságát, feltérképezi a szövődményeket. A társbetegségeket is figyelembe vesszük és szükség szerint szakirányú vizsgálatra irányítjuk a pácienst. A cukorbetegség kezelése szoros együttműködést kíván mind az orvos, mind a beteg részéről. A kezelés folyamán a diabetológus szakorvos személyre szabottan, lépésről lépésre alakítja ki a beteggel együtt a legmegfelelőbb kezelést rendszeres személyes találkozások során. A beteg nincs magára hagyva a problémájával, itt szakszerű segítséget kap. Legyen szó vércukor szint beállításról, cukorbeteg életmódi, vagy cukorbeteg diétás tanácsokról.

Milyen betegeknek ajánljuk a diabetológiai szakrendelés felkeresését?

Cukorbetegségben szenvedőknek, de azoknak is, akiknél bizonyos cukorbetegségi rizikó tényezők állnak fenn: családjában cukorbetegség fordult elő, magas vérnyomás, magas vérzsírok, emelkedett húgysav szint, koszorúérbetegség, elhízás, vagy terhességi cukorbetegsége volt megelőzően. Bármelyik tényező jelenléte a felsoroltak közül a cukorbetegség lehetőségének kialakulását feltételezheti.