Hétfő - Péntek 09:00 - 17:00

Szombat - Vasárnap - ZÁRVA

+36 84 696 303, +36 30 422 5879

info@siomedical.hu

8600 Siófok

Semmelweis u. 1.

Kövessen minket
 

Dr. Bujdosó Mihály

Ortopéd-traumatológus főorvos

Rendelési idő

2022.06.09-től: Csütörtök 09:00-12:00-ig (De a rendelési ideje változhat.)

Időpontegyeztetés a recepción

+36 84 696 303
+36 30 422 5879
Árak

2023.03.01-től

Első vizsgálat 20.000 Ft
Kontroll 15.000 Ft
Injekció beadás 5.000 Ft
Csecsemő UH vizsgálat (csípőszűrés) 20.000 Ft
Diprohos, Kenalog inj. beadással 18.000 Ft
Hyalgan inj beadással 20.000 Ft

Felnőttek vizsgálata

A felnőtt korosztályt már sok olyan elváltozás érinti, melyek eredete korábbra nyúlik vissza, részben szerzett kórképek, melyeket kísérő betegségek vagy foglalkozásból eredő túlterhelések is súlyosbíthatnak.
Gyakori sérülések után is maradhatnak vissza olyan állapotok, melyek izületi mozgászavart vagy fájdalmakat okozhatnak. A fizikális vizsgálatok és a kezelési terv mellett szükség lehet további vizsgálatokra is, melynek összeállításában és értékelésében is segítünk.
Amennyiben adott elváltozások kivizsgálása után szükséges műtéti tervezésben és annak megszervezésében is segítséget nyújtunk.

Csecsemők vizsgálata

Már 2 hónapos kor után van lehetőség ultrahang berendezéssel a csípők fejlettségének megállapítására. Fizikális vizsgálattal együtt komplex képet kapunk a csecsemők csípőizületi megítéléséhez. Ha szükséges, ez a vizsgálat többször is ismételhető, és nincsenek káros hatásai a babára nézve.

Idősek vizsgálata

Az idős korra jellemzően a kopásos, más néven „degeneratív” állapotok jellemzőek. Egy-egy gyulladásos jellegű megbetegedés pedig ebben a korosztályban már komoly fájdalmakat és mozgási nehezítettséget is okozhat. Felerősítheti a meglévő panaszokat, és sokszor külön odafigyelést, gondozást igényelnek.
Mivel sok esetben egyéb betegségek miatt is gyógyszert szednek vagy szervi elváltozásaik vannak, fontos a pontos diagnózis felállítása és a kezelés megtervezése, lehetőség szerint együttes stratégia kialakítása a családtagokkal.

Gyermekek vizsgálata

Óvodás és iskoláskorban gyakoriak a járási zavarok, a lábtartási elváltozások, lúdtalp, és egyéb elváltozások. Vizsgálatunk mellett életmód, torna kezelés illetve a szükséges segédeszközök megbeszélése és kiírása is megtörténik.

Kamaszkorúak vizsgálata

A kisiskolások és a kamaszkorúak esetén változatos panaszok jelentkeznek, részben tartási hibák és gerincferdülések, az izületi terhelésekből származó csípő, térd és boka, lábszárfájdalmak. Vizsgálattal, kezelési és életmódtanácsokkal segítünk, és ha kell rendszeresen ellenőrizzük ezen állapotokat. Megítélésre kerül gyógytorna szükségessége, akár az időleges felmentés is. Gyógyszeres kezelést csak indokolt esetben indítunk el. Ha lehetséges természetes gyógymódokat javaslunk és kontrollált, szülőket is bevonó kezelést választunk. Ma már a gyermekek keveset mozognak, ezért fontos a kezelés során a szülőkkel együttműködnünk.