Hétfő - Péntek 09:00 - 17:00

Szombat - Vasárnap - ZÁRVA

+36 84 696 303, +36 30 422 5879

info@siomedical.hu

8600 Siófok

Semmelweis u. 1.

Kövessen minket

Fül-orr-gégészet, audiológia

Fül-orr-gégészet, audiológia

Fülpanaszok esetén fülfájás, füldugulás, fülfolyás.

Gyermekeknél inkább a középfülgyulladás okoz problémát.

A füldugulást leggyakrabba fülzsírdugó okozza, mely fájdalommentes öblítéssel eltávolítható. Nemcsak külsõfül, hanem középfül eredetû is lehet a füldugulás. Ezt a fül-orr- gégész szakorvos egyszerû vizsgálattal megállapítja, és a kezelést is ennek megfelelõen kell megválasztani.

Nátha lehet bakteriális vagy vírusos erdetû is gyermekkorban az elhúzódó nátha szövõdményeket okoz, és további fertõzõforrást jelent.

A torokban elõforduló leggyakoribb betegség a mandulák idült vagy heveny gyulladása. Az idült mandulagyulladás, amely gócként szerepelhet, a kórokozó a véráramba kerülve, vagy az általa termelt toxikus anyag sokszor távoli szervben, az izületek, szív, vese, szem, bõr területén második betegséget okozhat.

A gégében helyezkednek el a hangszalagok. Betegségük leggyakoribb tünete a rekedtség, okát pedig többnyire tisztázni lehet a már említett tükrözéses vizsgálattal.

Problémát okozhat a nyakon újonnan megjelenõ csomó, vagy meglévõ nyirokcsomó megnagyobbodása. Az elváltozás elhelyezkedése és a tapintási lelet jórészt útbaigazítja a fül-orr-gégészt, de ritkán szükség lehet tûszúrásos szövettani vizsgálatra.

A horkolás az egyik legelterjedtebb „népbetegség”, mely elsősorban a középkorú felnőtt férfi lakosságot érinti (30-50%), de gyakori a nők között és gyakran jelentkezik kisgyermekkorban vagy fiatalkorúaknál is. Légzéskimaradással, oxigénhiányos állapottal nem járó, ritmusos, úgynevezett egyszerű horkolás nem betegség, ekkor a kezelés célja a hangjelenség időtartamának, intenzitásának és gyakoriságának visszaszorítása, legalább annyira, amennyire partnerünket, környezetünket ez nem zavarja. – Számos szédüléssel járó kórkép létezik, ezek diffenciáldiagnózisa sokszor nem egyszerű feladat.Itt az általam BPPV-vel diagnosztizált betegeknek nyújtok segítséget. (BPPV=jóindulatú, testhelyzettől függő szédülés. Jóindulatú, mert gyógyszerek alkalmazása vagy egyéb műtéti beavatkozás nélkül, tornával gyógyítható.)