Laborvizsgálatok
IDŐPONTEGYEZTETÉS SZÜKSÉGES!!
Vércukor-terhelést 14 éven aluliaknak nem végzünk és 14 éven felülieknek is csak orvosi javaslatra végezzük!
VÉRVÉTELRE 7 ÉVES KORTÓL LEHET JELENTKEZNI!
Hozott vérmintát előre egyeztetve, orvosi igazolással tudunk csak elfogadni!
Laborvizsgálatok
vas-anyagcsere
vese
diabétesz
tumor markerek
hormonok
pajzsmirigy
csont anyagcsere
fehérjék
zsír anyagcsere
kardiális
máj és hasnyálmirigy
infektológia/ szerológia
- Vérkép (quantit. + 5 diff gépi qualit.)
- D-dimer mennyiségi meghat.
- Karbamid
- Kreatinin (+ eGFR)
- CRP (ultraszenzitív)
- Ferritin
- Totál bilirubin
- GOT (ASAT)
- GPT (ALAT)
- Gamma-GT
- aktát-dehidrogenáz (LDH)
- Kreatinkináz-MB (CK-MB) koncentráció
- Kardiális troponin
Étel-intolerancia vizsgálat
A vizsgálatot laborban végzik kb. 20 munkanap!
FOODTEST-tel kimutatható ételérzékenységek listája (IgG)
Gyümölcsök
alma
ananász
avokádó
banán
citrom
cseresznye
datolya
eper
faeper
fekete áfonya
fekete ribizli
füge
görögdinnye
gránátalma
grapefruit
gujava
kivi
körte
licsi
lime
málna
mandarin
mangó
mazsola
narancs
nektarin
olajbogyó
őszibarack
papaja
paradicsom
rebarbara
ribizli
sárgabarack
sárgadinnye
szeder
szilva
szőlő
vörösáfonya
Húsok
bárányhús
bivaly
borjúhús
csirkehús
disznóhús
fogolyhús
fürjhús
kacsahús
kecskehús
lóhús
marhahús
nyúlhús
osztriga
pulykahús
rőtvad (szarvas-, őzhús)
vaddisznóhús
Gyógynövények és fűszernövények
aloe vera
ánizs
babérlevél
bazsalikom
bors (fekete / fehér)
borsmenta
cayenne-bors
csalán
curry
édesgyökér
fahéj
fokhagyma
gingek
ginzeng
gyömbér
kakukkfű
kamilla
kapor
komló
koriander (levél)
kömény
majoranna
menta
mustármag
petrezselyem
rozmaring
sáfrány
szegfűszeg
szerecsendió
tárkony
vanília
vörös chili
zsálya
Tej, tejkészítmények
alfa- lactalbumin
béta-lactoglobulin
bivalytej
juhtej
kazein
kecsketej
tehéntej
tojásfehérje
tojássárgája
Olajos magvak
dió
fenyőmag
földimogyoró
kesudió
kókusz
makadámdió
mandula
mogyoró
paradió
pisztácia
tigrisdió / földimandula
Zöldségfélék
amarantusz
articsóka
bors
brokkoli
burgonya
cékla
cikória
csicseriborsó
cukkíni
édesburgonya
édeskömény (levél)
fehér karóbab
fehérrépa
fejes saláta
hagyma
jucca
káposzta
vöröskáposzta
kapribogyó
karfiol
kelbimbó
kobaktök / futótők
lencse
mángold
mogyoróhagyma
padlizsán
paprika
póréhagyma
ruccola
sárgarépa
spárga
spenót
széles bab
szójabab
torma
uborka
vizitorma
vörös vesebab
zeller
zöldbab
Gabonafélék
répa
búza
búzakorkorpa
durumbúza
gliadin
gríz
köles
kukorica
kuszkusz
lenmag
maláta
pohánka
quinoa
rizs
rozsliszt
tönkölybúza
transzglutamináz
zab
Halak és a tenger gyümölcsei
ajóka
alga espaguette
alga spirulina
alga wakame
angolna
parti csiga
csuka
doradó
fekete sügér
fekete tőkehal
fésüs kagyló
foltos tőkehal
garnélarák
hering
homár
hüvelykagyló
kacsakagyló
kardhal
kaviár
kék kagyló
kemény- vagy pénzkagyló
lazac
lepényhal
makréla
naphal
osztriga
ördöghal
pisztráng
polip
ponty
rombuszhal
sügér
szardínia
szívkagyló
tarisznyarák
tintahal, kalamári
tintahal, szépia
tonhal
tőkehal
Egyebek
fekete tea
zöld tea
agar-agar
élesztő
gesztenye
gomba
kakaóbab
kávé
kóladió
méz
nádcukor
napraforgómag
repcemag
szentjánoskenyér
szezámmag
tápióka
Helyben végzett étel intolerancia teszt
1 órán belül elkészül az eredmény
A Food Detective segítségével kimutatható élelmiszer alapanyagok (IgG)
alma
bárányhús
brazil dió
brokkoli
burgonya
búza
csirkehús
dinnye mix
dió
durum búza
édesvízi hal mix
élesztő
fehér hal mix
fekete ribizli
fokhagyma
földi mogyoró
földieper
glutén
gomba
grapefruit
gyömbér
kakaóbab
káposzta
kesudió
kukorica
mandula
marhahús
narancs és citrom
oliva
paprika mix
paradicsom
póréhagyma
rák és kagyló mix
répa
rizs
rozs
sertéshús
szójabab
tea
tehéntej
teljes tojás
tonhal
uborka
zab
zeller
zöldség mix
Étel intolerancia teszt
Leletkiadás: 4 munkanap
A vizsgálat segítségével kimutatható élelmiszer alapanyagok
EGYÉB ÉLELMISZEREK
bambuszrügy
borsmenta
borsmenta tea
élesztő
glutamát
glutén
kakaó
kamilla tea
fekete tea
zöld tea
kapribogyó
kávé
komló
lenmag
méz
sörélesztő
szezámmag
szójatej
vanília
zöld oliva
oliva olaj
HALAK
angolna
arany durbincs
borotvakagyló
kacsakagyló
szívkagyló
csuka
fekete tőkehal
fésűkagyló
halak
tőkehal
tüskés sügér
tengeri sügér
hekk
hering
kardhal
kaviár (fekete)
kék kagyló
lazac
makréla
morgóhal
nyelvhal
ördöghal
pisztráng
polip
rákhús
homár
languszta
garnéla
szardella
szardínia
tengeri keszeg
tintahal
tonhal
vörös álsügér
vénuszkagyló
osztriga
FŰSZEREK
ánizs
curry
kömény
babér
petrezselyem
fehérrépa
bazsalikom
fahéj
fekete /piros/zöld /fehér bors
gyömbér
kakukkfű
mustár
oregánó
paprika (csípős)
pirospaprika
rozmaring
sáfrány
szegfűszeg
szerecsendió
zsázsa
kapor
kurkuma
HÚSOK
birka / bárányhús
csirkehús
fürjhús
kacsahús
libahús
marhahús
mezei nyúl
nyúlhús
pulyka
sertéshús
szarvashús (őzhús)
vaddisznóhús
HÜVELYESEK
borsó
csicseriborsó
fehér bab
lencse
lóbab
szójabab
GABONÁK
árpaliszt
búzaliszt
búzakorpa
hajdina liszt
köles
kukorica
maláta
quinoa
rizs
rozsliszt
tönkölybúza
zablisz
MAGVAK
brazildió
datolya
dió
fenyőmag
mandula
földi mandula
földi mogyoró
kesudió
makadámi dió
mandula
mazsola
mogyoró
napraforgó mag
pisztácia
szelídgesztenye
ZÖLDSÉGEK
articsóka
avokádó
brokkoli
burgonya
cékla
cikória
cukkini
édesgyökér
édeskömény
endívia
fokhagyma
gomba
hagyma
káposzta
karalábé
karfiol
kelbimbó
mángold
padlizsán
paprika
paradicsom
póréhagyma
rukkola
saláta
sárgarépa
sóska
spárga
spenót
sütőtök
torma
uborka
vargánya
vörös káposzta
zeller
zöldbab
GYÜMÖLCSÖK
alma
ananász
banán
birsalma
citrom
cseresznye
eper
füge
grapefruit
gránátalma
kék áfonya
kiwi
kókusz
körte
málna
mangó
maracuja
mézdinnye
narancs
nektarin
őszibarack
papaya
rebarbara
sárgabarack
sárgadinnye
szeder
szilva
szőlő
zöld citrom
TEJTERMÉKEK / TOJÁS
edámi sajt
emmentáli sajt
gouda sajt
író
juhtej
juhsajt
joghurt
kecsketej
kecskesajt
leerdam sajt
mozzarella
parmezán
roquefort sajt
svájci sajt
tehéntej
gouda sajt
tojás sárgája
tojásfehérje
SPE E1 | Macska szőr-hám (Cat Dander – Epithelium) |
SPE E3 | Lószőr (Horse Dander) |
SPE E4 | Szarvasmarha szőr (Cow Dander) |
SPE E5 | Kutyaszőr (Dog Dander) |
SPE E6 | Tengerimalac hám (Guinea Pig Epithelium) |
SPE E82 | Nyúl hám (Rabbit Epithelium) |
SPE E84 | Aranyhörcsög hám (Hamster Epithelium) |
SPE E87 | Patkány (Rat) |
SPE E88 | Egér (Mouse) |
SPE EP71 | Háziszárnyasok tollkeveréke* |
SPE M1 | Ecsetpenész (Penicillium notatum) |
SPE M2 | Korompenész (Cladosporium herbarum) |
SPE M3 | Kannapenész (Aspergillus fumigatus) |
SPE M5 | Élesztőgomba (Candida albicans) |
SPE M6 | Konídiumos gomba (Alternaria tenuis) |
SPE W1 | Parlagfű (Common Ragweed) |
SPE W6 | Fekete üröm (Mugwort) |
SPE W7 | Réti margaréta (Ox-Eye Daisy) |
SPE W8 | Gyermekláncfű (Dandelion) |
SPE W12 | Aranyvessző (Goldenrod) |
SPE T2 | Éger (Alder) |
SPE T4 | Mogyoró (Hazelnut) |
SPE T8 | Szil (Elm) |
SPE T12 | Fűz (Willow) |
SPE T14 | Nyár (Cottonwood) |
SPE T1 | Juhar (Maple) |
SPE T3 | Nyír (Birch) |
SPE T5 | Bükk (Beech) |
SPE T7 | Tölgy (Oak) |
SPE T10 | Dió (Walnut) |
SPE D1 | Házipor atka I (Dermatophagoides pteronyssinus) |
SPE D2 | Házipor atka II (Dermatophagoides farinae) |
SPE H1 | Házipor, Házikosz (House Dust – Greer) |
SPE I6 | Csótány (Cockroach) |
SPE W9 | Lándzsás útifű (English Plantain) |
SPE W10 | Fehér libaparéj (Lamb’s Quarters) |
SPE W11 | Ballagófű (Russian Thistle) |
SPE W18 | Juhsóska (Sheep Sorrel) |
SPE GP1 | Fűkeverék 1* (Grass Panel 1) |
SPE GP4 | Fűkeverék 2* (Grass Panel 4 ) |
SPE F26 | Disznóhús (Pork) |
SPE F27 | Marhahús (Beef) |
SPE F83 | Csirkehús (Chicken Meat) |
SPE F88 | Birkahús (Lamb) |
SPE F25 | Paradicsom (Tomato) |
SPE F31 | Sárgarépa (Carrot) |
SPE F35 | Burgonya (Potato) |
SPE F89 | Mustár (Mustard) |
SPE F3 | Tőkehal (Codfish) |
SPE F24 | Garnélarák (Shrimp) |
SPE F37 | Kék kagyló (Blue Mussel) |
SPE F40 | Tonhal (Tuna) |
SPE F41 | Lazac (Salmon) |
SPE F84 | Kiwi (Kiwi Fruit) |
SPE F91 | Mangó (Mango) |
SPE F210 | Ananász (Pineapple) |
SPE F33 | Narancs (Orange) |
SPE F49 | Alma (Apple) |
SPE F92 | Banán (Banana) |
SPE F95 | Őszibarack (Peach) |
SPE F2 | Tehéntej (Milk) |
SPE F76 | Alfa-laktalbumin |
SPE F77 | Béta-laktoglobulin |
SPE F78 | Kazein |
SPE F10 | Szezámmag (Sesame Seed) |
SPE F45 | Sütőélesztő (Baker’s Yeast) |
SPE F47 | Fokhagyma (Garlic) |
SPE F85 | Zeller (Celery) |
SPE F13 | Földimogyoró (Peanut) |
SPE F17 | Mogyoró (Hazelnut) |
SPE F18 | Paradió (Brazil Nut) |
SPE F20 | Mandula (Almond) |
SPE F36 | Kókuszdió (Coconut) |
SPE F245 | Tojás (Egg) |
SPE F409 | Kecsketej (Goat’s Milk) |
SPE F5 | Rozs (Rye) |
SPE F4 | Búza (Wheat) |
SPE F7 | Zab (Oat) |
SPE F8 | Kukorica (Corn) |
SPE F11 | Hajdina (Buckwheat) |
A teszt a következő allergénekkel szembeni túlérzékenységi reakció kimutatására alkalmas:
Dermatophagoides farinae
Dermatophagoides pteronyssinus
Méh méreg
Darázs méreg
Csótány
Házipor
Macskaszőr
Kutyaszőr
Lószőr
Ecsetpenész (Penicillium notatum)
Korompenész (Cladosporium herbarum)
Kannapenész (Aspergillus fumigatus)
Konídiumos gomba (Alternaria alternata)
Borjúpázsit pollen
Csomós ebír pollen
Réti komócsin pollen
Termesztett rozs pollen
Égerfa pollen
Nyírfa pollen
Mogyoró pollen
Tölgyfa pollen
Ciprus pollen
Parlagfű pollen
Fekete üröm pollen
Lándzsás útifű pollen
Latex
Paradicsom
Sárgarépa
Burgonya
Zeller
Tojásfehérje
Tojássárgája
Tehéntej
Kardhal
Rák
Garnélarák
Marha szérum albumin (BSA)
Alfa-laktalbumin
Béta-laktalbumin
Kazein
Marhahús
Bárányhús
Sütőélesztő
Búzaliszt
Rozsliszt
Rizs
Szója
Szezám
Földimogyoró
Mogyoró
Mandula
Alma
Kiwi
Sárgabarack
Keresztreaktivitást jelző CCD-marker (keresztreagáló szénhidrát determináns)
SPE T2 | Éger (Alder) |
SPE T4 | Mogyoró (Hazelnut) |
SPE T8 | Szil (Elm) |
SPE T12 | Fűz (Willow) |
SPE T14 | Nyár (Cottonwood) |
SPE M1 | Ecsetpenész (Penicillium notatum) |
SPE M2 | Korompenész (Cladosporium herbarum) |
SPE M3 | Kannapenész (Aspergillus fumigatus) |
SPE M5 | Élesztőgomba (Candida albicans) |
SPE M6 | Konídiumos gomba (Alternaria tenuis) |
SPE D1 | Házipor atka I (Dermatophagoides pteronyssinus) |
SPE E1 | Macska szőr-hám (Cat Dander – Epithelium) |
SPE E2 | Kutya hám (Dog Epithelium) |
SPE G5 | Angol perje (Perennial Rye Grass) |
SPE G6 | Réti komócsin (Timothy Grass) |
SPE G12 | Termesztett rozs (Cultivated Rye Grass) |
SPE EP71 | Háziszárnyasok tollkeveréke* |
SPE W1 | Parlagfű (Common Ragweed) |
SPE W6 | Fekete üröm (Mugwort) |
SPE W9 | Lándzsás útifű (English Plantain) |
SPE F1 | Tojásfehérje (Egg White) |
SPE F2 | Tehéntej (Milk) |
SPE F3 | Tőkehal (Codfish) |
SPE F4 | Búza (Wheat) |
SPE F14 | Szója (Soybean) |
SPE F33 | Narancs (Orange) |
SPE F49 | Alma (Apple) |
SPE F92 | Banán (Banane) |
SPE F95 | Őszibarack (Peach) |
SPE F10 | Szezámmag (Sesame Seed) |
SPE F24 | Garnélarák (Shrimp) |
SPE F27 | Marhahús (Beef) |
SPE F84 | Kiwi (Kiwi Fruit) |
SPE F13 | Földimogyoró (Peanut) |
SPE F17 | Mogyoró (Hazelnut) |
SPE F18 | Paradió (Brazil Nut) |
SPE F20 | Mandula (Almond) |
SPE F36 | Kókuszdió (Coconut) |
SPE F85 | Zeller (Celery) |
SPE F245 | Tojás (Egg) |
SPE F2 | Tehéntej (Milk) |
SPE F76 | Alfa-laktalbumin |
SPE F77 | Béta-laktoglobulin |
SPE F78 | Kazein |
SPE F25 | Paradicsom (Tomato) |
SPE F31 | Sárgarépa (Carrot) |
SPE F35 | Burgonya (Potato) |
SPE F89 | Mustár (Mustard) |
A tesztről:
- 282 allergént tartalmaz (168 forrás 156 kivonata és 126 komponense)
- a vizsgálatokat hazai laborban végzik
- az eredményhez szöveges értékelést csatolunk, mely dr. Nagy Adrienne allergológus rövid szakvéleménye