Lökéshullám kezelés

Lökésterápia kezelésA lökéshullám-terápia (angol nevén Extracorporal Shock Wave Therapy) alapját képező gyógyászati eljárást és az alkalmazott berendezést 25 éve fedezték fel. Azóta bejárta a világot, számos országban sikerrel alkalmazzák a gyógyításban, itthon most fedezzük fel. A módszert először az urológiában hasznosították a kövek zúzására, „megszelídített" verzióját vették át az ortopédiák és a sportolók rehabilitációját végző központok. A lökéshullámok javítják a sérült rész anyagcseréjét, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatásúak. Az érzékeny pontok ingerlése az akupunktúra hatásmechanizmusához hasonlóan hat. Jó hír a teniszkönyökkel, „ugró térddel", gerinctájéki fájdalmakkal és izületi gyulladásokkal küzdő honfitársunknak, hogy ez a gyógyszer nélküli terápia, melynek gyakorlatilag nincs mellékhatása, már Magyarországon is elérhető.

Tények és jellemzők

Lökésterápia kezelésA lökéshullámok hallható, nagy energiájú hanghullámok. Lökéshullám keletkezik a természetben a villámlást követő mennydörgésnél vagy pl. amikor a repülőgép átlépi a hangsebességet. A gyógyításban a testen kívül létrehozott lökéshullámot először vesekő zúzáshoz használták 1980-ban, és azóta a legtöbb vese- és uréter kő zúzásához ezt a módszert választják. A modern fájdalomterápiában a mesterségesen létrehozott lökéshullámok sérülést nem okozva áthatolnak a test felszínén, és az előre meghatározott területen fejtik ki jótékony hatásukat.

Hogyan hatnak a lökéshullámok?

A lökéshullámok beindítják a test öngyógyító mechanizmusait, élénkítik az anyagcsere folyamatokat és felgyorsítják a vérkeringést. A kezelés a fájdalom valódi okát szünteti meg, hatására a sérült szövetek fokozatosan regenerálódnak akár a teljes tünetmentességig.

A kezelések indikációi:

  • krónikus vállfájdalom, meszes váll
  • tenisz- vagy golfkönyök
  • patellacsúcs szindróma
  • sípcsont elülső részének csonthártya irritációja
  • Achilles-ín fájdalom
  • talpi- és sarki eredetű fájdalmak, sarkantyú
  • krónikus nyaki- és hátfájdalom
  • trigger-pont terápia
  • térdizület kopásos panaszai
  • sportsérülések, izomhúzódások

Mennyire sikeres a lökéshullám terápia?

Lökésterápia kezelésA kezelések hatása már a terápia megkezdésétől jól érzékelhető, 2-3 kezelés után a páciensek több mint 80%-a számolt be a fájdalom jelentős csökkenéséről illetve megszűnéséről.

Hogyan zajlik a kezelés?

A fájdalomterápia nélkülözhetetlen része a pontos diagnózis. Az orvos meghatározza a kezelendő területet, illetve bizonyos rendellenességeknél ultrahanggal lokalizálja. Erre a területre kontakt gélt visz fel, mely biztosítja, hogy a lökéshullámok energiaveszteség nélkül juthassanak a szövetekbe, majd a kezelőfejjel megkezdi a kezelést.

A terápia időtartama és a kezelések gyakorisága

Az egyes kezelések időtartama átlagosan 5 és 10 perc közötti. Az alkalmazása kúraszerűen történik, általában 2-4 kezelés a panaszoktól függően, heti szünetekkel az egyes alkalmak között.

Narancsbőrkezelés-Cellulit

Lökésterápia kezelésA cellulit már nagyon fiatal korban megjelenhet a bőr alsó rétegeiben, mely jellemzően a combra, fartájékra, felkarra és a hasra lokalizálódik. A víz- és zsírháztartás egyensúlyának megbomlása a zsírsejtek térfogatának növekedését okozza, kialakítva ezzel a jellegzetesen narancshéjhoz hasonlító szivacsos, gödrös bőrfelszínt. Kialakulásáról csak részben tehetünk mi magunk, a másik felelős rész a genetikai adottság. Azonban a narancsbőr megelőzhető, megjelenése korrigálható, rendszeres kezeléssel pedig szinte teljesen eltüntethető.

A kezelési eljárás

A kezelt területre kontakt gélt visznek fel, mely biztosítja az akusztikus hullámok energiaveszteség nélküli bejutását a szövetekbe, majd a szakember megkezdi a terápiát a speciális kezelőfejek segítségével. Az eljárás nem jár fájdalommal, leginkább egy masszázshoz hasonlítható.

A kezelés időtartama és gyakorisága

A kezelések időtartama átlagosan 10 perc testtájanként. A cellulit mértékétől függően 6-10 alkalmas terápia javasolt, 3-4 napos szünetekkel a kezelések között.

Hatékonyságnövelő javaslatok

Az Akusztikus Hullám Terápia időtartama alatt különösen ajánlott napi 30 perces testmozgás, alacsony zsírtartalmú diéta betartása, valamint naponta 2-3 liter folyadék bevitele a salakanyagok gyorsabb távozása érdekében.

 

Ár:

7.000.- / alkalom