Visszalépés az előző oldalra

Dr Bujdosó Mihály

ortopéd-traumatológus főorvos

Dr Bujdosó Mihály 

Ortopéd-traumatológus főorvos

Időpontegyeztetés szükséges!

 

Rendelési idő: szerda 15.00-17.00-ig

De a rendelési ideje változhat.

 

 

 

Árak:

Első vizsgála: 15.000Ft 

Gyermek UH vizsgálat: 10.000 Ft

Diprohos, Kenalog inj. beadással: 10.000 Ft

Hyalgan inj beadással: 15.000 Ft

Felnőttek vizsgálata: 

A felnőtt korosztályt már sok olyan elváltozás érinti, melyek eredete korábbra nyúlik vissza, részben szerzett kórképek, melyeket kísérő betegségek vagy foglalkozásból eredő túlterhelések is súlyosbíthatnak.
Gyakori sérülések után is maradhatnak vissza olyan állapotok, melyek izületi mozgászavart vagy fájdalmakat okozhatnak. A fizikális vizsgálatok és a kezelési terv mellett szükség lehet további vizsgálatokra is, melynek összeállításában és értékelésében is segítünk.
Amennyiben adott elváltozások kivizsgálása után szükséges műtéti tervezésben és annak megszervezésében is segítséget nyújtunk.

 

Csecsemők vizsgálata:

 

 

Már 2 hónapos kor után van lehetőség ultrahang berendezéssel a csípők fejlettségének megállapítására. Fizikális vizsgálattal együtt komplex képet kapunk a csecsemők csípőizületi megítéléséhez. Ha szükséges, ez a vizsgálat többször is ismételhető, és nincsenek káros hatásai a babára nézve.

 

Idősek vizsgálata:

 Az időskorra jellemzően a kopásos, más néven „degeneratív” állapotok jellemzőek. Egy-egy gyulladásos jellegű megbetegedés pedig ebben a korosztályban már komoly fájdalmakat és mozgási nehezítettséget is okozhat. Felerősítheti a meglévő panaszokat, és sokszor külön odafigyelést, gondozást igényelnek.
Mivel sok esetben egyéb betegségek miatt is gyógyszert szednek vagy szervi elváltozásaik vannak, fontos a pontos diagnózis felállítása és a kezelés megtervezése, lehetőség szerint együttes stratégia kialakítása a családtagokkal.

 

Gyermekek vizsgálata: 

Óvodás és iskoláskorban gyakoriak a járási zavarok, a lábtartási elváltozások, lúdtalp, és egyéb elváltozások. Vizsgálatunk mellett életmód, torna kezelés illetve a szükséges segédeszközök megbeszélése és kiírása is megtörténik.

 

Kamaszkorúak vizsgálata:

A kisiskolások és a kamaszkorúak esetén változatos panaszok jelentkeznek, részben tartási hibák és gerincferdülések, az izületi terhelésekből származó csípő, térd és boka, lábszárfájdalmak. Vizsgálattal, kezelési és életmódtanácsokkal segítünk, és ha kell rendszeresen ellenőrizzük ezen állapotokat. Megítélésre kerül gyógytorna szükségessége, akár az időleges felmentés is. Gyógyszeres kezelést csak indokolt esetben indítunk el. Ha lehetséges természetes gyógymódokat javaslunk és kontrollált, szülőket is bevonó kezelést választunk. Ma már a gyermekek keveset mozognak, ezért fontos a kezelés során a szülőkkel együttműködnünk.