Hétfő - Péntek 09:00 - 17:00

Szombat - Vasárnap - ZÁRVA

+36 84 696 303, +36 30 422 5879

info@siomedical.hu

8600 Siófok

Semmelweis u. 1.

Kövessen minket

Nőgyógyászat

Mikor forduljunk nőgyógyászhoz?

Évente legalább egyszer szűrővizsgálat céljából.

 

Kismedencei fájdalom

Ha a fájdalom nincs összefüggésben a menstruációs görcsökkel, illetve nincs semmilyen más betegség – húgyúti fertőzés -, mely okozhatja a kismedencei fájdalmat, mindenképpen forduljon orvoshoz!

A hirtelen jelentkező, erős alhasi fájdalom egyaránt utalhat petefészekcisztára, méhen kívül terhességre, de nemi úton terjedő betegségek által okozott kismedencei gyulladásra is. A fájdalom pontos kiváltó okát a nőgyógyász állapítja meg tapintásos, illetve ultrahangvizsgálat segítségével.

Csomó a mellben

mellben kialakuló csomók hátterében szintén többféle ok húzódhat meg. Amennyiben rendszeresen tapasztalja a menstruációt megelőzően, valószínűleg nem kell megijedni. Amennyiben daganatról van szó, úgy a korai diagnózis és a sikeres orvosi beavatkozás életmenő lehet.

Rendellenes vérzés

Bár gyakran a hormonális szabályozás problémái okozzák a menstruációs ciklustól függetlenül jelentkező vérzést, mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni a panasszal.

Hüvelyfolyás

Normális esetben is előfordul a menstruációt megelőzően, vagy követően. Amennyiben azonban a szokásostól eltér, panaszt okoz, érdemes orvoshoz fordulni. Az időhúzás nem megoldás, a partner is könnyen megfertőződhet. Az időben nem kezelt betegség súlyos szövődményekkel járhat.

Amit az orvos megkérdez:

az utolsó menstruáció első napja

a páciens él-e nemi életet (az esetleges fertőzések lehetséges okainak felderítésére)

a rendszeresen szedett gyógyszereket

családban előforduló betegségeket

terhesség, szülések száma